Početna Aplikacije 5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Ako želite da uredite fotografije koje ste snimili na svom iPhone ili Android uređaju, imate mnogo opcija. Međutim, pronalaženje aplikacije koja odgovara vašim potrebama može biti teško. Kako bismo vam pomogli, odabrali najbolje besplatne aplikacije za uređivanje fotografija za Android i iOS.

Photoshop Express

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Adobe Photoshop Express je jednostavna, ali moćna aplikacija koja vam omogućava brzo uređivanje fotografija. Zgodno je ako često snimite nekoliko slika u pokretu. Dostupni alati uključuju preklapanja, filtere, tekst, curenje svjetla i podešavanja kao što su ekspozicija, zasićenost, bojenje tonova, svjetlina i sjene.

Trebaće vam Adobe račun i premium pretplata da biste maksimalno iskoristili ovu aplikaciju. Možete se prijaviti na svoj račun na Photoshopu za PC u slučaju da trebate izvršiti napredne izmjene koje Photoshop Express možda neće moći podnijeti.

Snapseed

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Jednostavnost je istaknuta karakteristika Snapseeda. To je besplatan, jednostavni uređivač fotografija koji radi upravo ono što bi trebao raditi bez svih zvona i zviždaljki. Bilo da ste profesionalac ili samo trebate napraviti brzi selfi, Snapseed ima sve potrebne alate na Androidu i iOS-u.

Možete izoštriti, izrezati, zamutiti, koristiti filtere, kontrast, dodati okvire i posvijetliti svoje slike na jednom mjestu. Također možete koristiti Snapseedove napredne opcije ako su vam potrebne. Na primjer, Selektivni alat može vam pomoći da usredotočite pažnju na određeni dio slike na kojoj radite.

PhotoDirector

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Među svim aplikacijama na ovoj listi, PhotoDirector je najbliži potpunom softveru za uređivanje fotografija. Ako ste profesionalac, možete se poigrati s brojnim naprednim alatima koji su vam na raspolaganju, kao što su animiranje objekata i retuširanje određenih područja.

Međutim, ako ste početnik, možete iskoristiti prednosti osnovnih alata kao što su kontrast, svjetlina, izrezivanje i zamjena pozadine. Također možete birati između mnogih dostupnih predložaka ako uređujete za društvene mreže.

Razmislite o korištenju aplikacije PhotoDirector jer je jednostavna za korištenje i nema strmu krivulju učenja. Njegova premium pretplata će vam dati više šablona i elemenata za rad. Također dolazi s nekoliko naprednih AI alata, kao što su AI generator pozadine i pojačivač ID fotografija.

YouCam Perfect

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Izvanredna karakteristika YouCam-a je njegova sposobnost da poboljša vašu fotografiju u realnom vremenu. Omogućuje vam uljepšavanje, dodavanje efekata i korištenje okvira prije nego što snimite fotografiju. Nakon što dobijete željenu izmjenu na slici uživo, možete podijeliti ili koristiti fotografiju kako jeste.

Još jedna funkcija koja vam može biti korisna je alat za preoblikovanje lica. Omogućuje vam da poboljšate svoje selfije omogućavajući vam da dodate konture za bolje izgledaju jagodice i vilicu.

YouCam koristi mješavinu umjetne inteligencije i proširene stvarnosti kako bi osigurao da bilo koje prilagodbe vaših fotografija budu što savršenije i realnije. Možete dobiti naprednije ručne i AI funkcije tako što ćete platiti pretplatu.

Canva

5 najboljih besplatnih aplikacija za uređivanje fotografija

Kampanje na društvenim mrežama trebaju šarene i atraktivne slike kako bi privukle pažnju publike. Canva je odlična aplikacija za ovaj zadatak, koja nudi hiljade grafičkih predložaka i elemenata slike uz pomoć umjetne inteligencije.

Canva predlošci su dostupni i optimizirani za bilo koju platformu društvenih medija koju možete zamisliti—YouTube, TikTok, Facebook, Snapchat, Twitter, LinkedIn, Reddit, itd.

Ne trebaju vam nikakve posebne vještine da biste koristili Canva. Sve što treba da uradite je da otpremite svoju fotografiju i iskoristite brojne funkcije Canve da biste došli do jedinstvenog dizajna u roku od nekoliko minuta. Također možete surađivati ​​s drugima u uređivanju projekata u timskoj postavci na različitim platformama.

Iako je besplatna verzija dovoljna u većini slučajeva, plaćena pretplata će otključati još više jedinstvenih elemenata, šablona i funkcionalnosti poput uklanjanja pozadine i trenutnog mijenjanja veličine postojeće fotografije ili projekta. Imajte na umu da ćete morati kreirati Canva nalog da biste pristupili svojim projektima na različitim uređajima.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.