Početna Vijesti Android 15 Beta 3: konačno stabilan i sa novim funkcijama!

Android 15 Beta 3: konačno stabilan i sa novim funkcijama!

Android 15 Beta 3 je konačno dostupan i označava važnu prekretnicu: stabilnost platforme. Šta to znači? Koje su nove funkcije uključene?

To znači da je Android 15 sada spreman za upotrebu: implementirane su sve nove funkcije i velike promjene u operativnom sistemu. Google će se od sada fokusirati isključivo na otklanjanje problema, poboljšanje stabilnosti i performansi. Da bude jasno, i dalje će biti grešaka. Ali budući da Google neće uvesti nikakve nove funkcije, mobilni operativni sistem bi trebao biti dovoljno stabilan za svakodnevnu upotrebu, iako sa nekoliko manjih problema tu i tamo.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Jedna od novih funkcija u Androidu 15 Beta 3 je podrška za pristupne ključeve u jednom koraku . Uvedena inovacija omogućava programerima da lako ugrade biometrijsku sigurnost (otiske prstiju ili, na podržanim uređajima, otključavanje licem) za pristup svojim aplikacijama. Google je već govorio o ovoj funkciji na Google I/O 2024, ali je sada potpuno integrisana u Android 15.

U narednih nekoliko dana otkrićemo mnoge druge “tajne” karakteristike Androida 15 . Ovo su elementi o kojima Google nije eksplicitno govorio. Na primjer, sada znamo da će Android 15 automatski izbrisati vaše sačuvane podatke o otisku prsta i prepoznavanju lica, podstičući vas da to ponovite ako budete imali problema s korištenjem. Novost koja se pojavila tek nakon pažljivog istraživanja novih funkcija.

Ako ste spremni zaroniti u Android 15 i imate podržan Pixel uređaj, evo kako instalirati beta verziju odmah:

Prijavite se za Android Beta program : Posjetite zvaničnu stranicu Android beta programa i prijavite se sa svojim Google računom.

Odaberite svoj uređaj : Na listi uređaja koji ispunjavaju uslove odaberite svoj Pixel.

Preuzmite i instalirajte : Slijedite upute da preuzmete i instalirate Android 15 Beta 3 na svoj uređaj. Obavezno napravite sigurnosnu kopiju podataka prije nego što nastavite.

Instaliranje beta verzije je brz i lak proces, ali uvijek je preporučljivo napraviti sigurnosnu kopiju podataka kako biste izbjegli bilo kakav gubitak. Sa Androidom 15 Beta 3, Google je sve bliži zvaničnom izdanju, obećavajući sigurniji, stabilniji i pun inovativnih funkcija operativni sistem.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.