Početna Vijesti AnTuTu: Xiaomi 14 i 14 Pro na vrhu liste najproduktivnijih pametnih telefona

AnTuTu: Xiaomi 14 i 14 Pro na vrhu liste najproduktivnijih pametnih telefona

AnTuTu benchmark tim objavio je najproduktivnije Android pametne telefone od oktobra 2023. Očekivano, na vrhu rejtinga je bio vodeći procesor Snapdragon 8 Gen 3 i modeli telefona Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro. 

Mlađi pametni telefon dao je nešto veći rezultat, ali su se oba približila na 2 miliona poena. Preostalih osam pozicija zauzimaju uređaji sa Snapdragon 8 Gen 2, i oni su daleko iza rješenja na novom procesoru. OnePlus Ace 2 Pro, koji zatvara top 3, pokazao je rezultat od 1.663.507 bodova. 

AnTuTu: Xiaomi 14 i 14 Pro na vrhu liste najproduktivnijih pametnih telefona
AnTuTu benchmark oktobar 2023.

Xiaomi 14 i 14 Pro su jedini pametni telefoni sa Snapdragon 8 Gen 3 do sada. Do kraja godine lista uređaja sa novim procesorom trebalo bi da se proširi.  U prodaju će se naći i prvi telefoni bazirani na Dimensity 9300, koji je krajem oktobra postavio rekord u AnTuTu sa 2,25 miliona poena.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here