Početna Vijesti Apple sprema uređaj sa savitljivim ekranom – imaće inovativnu tehnologiju

Apple sprema uređaj sa savitljivim ekranom – imaće inovativnu tehnologiju

Ranije smo već čuli informacije o tome da Apple planira da se uključi u tržišnu trku na polju uređaja sa savitljivim ekranom, a novi patent to dodatno potvrđuje.

Za sada još nije poznato da li Apple planira da predstavi iPhone sa savitljivim ekranom, ili iPad ili neki drugi uređaj, ali kompanija svakako ne planira da ignoriše ovaj segment tržišta koji je još uvjek u razvoju.

Pojavio se patent u kojem Apple opisuje tehnologiju za uređaje sa fleksibilnim ekranima, a koja bi automatski aktivirala zatvaranje ekrana u slučaju pada telefona ili tableta.

Tehnologija koristi senzore i akcelerometar koji mogu da prepoznaju da uređaj pada sa visine, nakon čega se ekran zatvara. Na ovaj način mogu da se izbjegnu ili smanje eventualna oštećenja.

Patent navodi i da ukoliko se ekran ne zatvori do kraja, mogla bi da se spriječe veća oštećenja ako se ekran uređaja delimično zatvori u poređenju sa padovima kada je ekran u potpunosti izložen padu sa većih visina na tvrdu podlogu.

Za sada nema garancija da će ovaj patent biti implementiran. Kao i uvek, kada su u pitanju patenti, njihova realizacija može da bude previše komplikovana, skupa i nikada nije sigurno da će biti komercijalizovani.

Apple za sada nije zvanično komentarisao eventualne planove o razvoju uređaja sa savitljivim ekranom.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here