Početna Vijesti Apple Watch Ultra 3 bi trebao biti praktično isti kao prethodni model

Apple Watch Ultra 3 bi trebao biti praktično isti kao prethodni model

Ako vas je Apple Watch Ultra 2 razočarao minimalnim poboljšanjima u odnosu na prvu generaciju, ni ove godine nećete biti sretni. Prošle godine sat je uglavnom dobio samo novi procesor, više memorije ili veću svjetlinu ekrana, a ove godine ćemo vjerovatno dobiti ​​nešto slično. To tvrdi poznati analitičar Ming-Chi Kuo , koji je godinama među vodećim dojavljivačima u vezi sa svime što je vezano za Apple.

Uostalom, Watch Ultra 3 bi trebao izaći ove godine , a ne preskočiti godinu kao prošlogodišnji iPadi. Nažalost, međutim, Kuo kaže da bismo se trebali pripremiti za ” teško da bilo kakva poboljšanja hardvera “. Tako će sat vjerovatno dobiti samo novi procesor, u kojem nećete ni primijetiti razliku od prethodnog, te još nekoliko manjih poboljšanja. 

Nasuprot tome, osnovni sat serije 10 će doživjeti značajne promjene. Apple navodno pokušava da ovaj sat učini znatno tanjim kako bi više izgledao kao običan sat na zapešću . Govori se i o novim magnetnim trakama. Međutim, svi ovogodišnji Apple satovi će imati funkciju mjerenje krvnog pritiska ili detekciju apneje u snu . Pitanje je da li ćemo nakon dužeg vremena vidjeti i Watch SE, kada se iPhone SE konačno priprema za narednu godinu. U svakom slučaju, moramo sačekati predstavljanje novog Apple sata na jesen ove godine, vjerovatno u septembru.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.