Početna Vijesti Debitovala Huawei Nova 12 serija: Neobičan dizajn i Kirin čipovi

Debitovala Huawei Nova 12 serija: Neobičan dizajn i Kirin čipovi

Huawei je predstavio nova 12 seriju pametnih telefona, koja uključuje četiri uređaja: Nova 12, 12 Lite, 12 Pro i 12 Ultra. 

Svi pametni telefoni iz nove serije dobili su iste boje, ali samo Huawei nova 12 Ultra ima poleđinu od eko kože. Ostali modeli koriste staklo.

Uporedi cijene mobilnih telefona
Debitovala Huawei Nova 12 serija: Neobičan dizajn i Kirin čipovi

Pro i Ultra su slični po punjenju, samo se razlikuju procesori i konfiguracije memorije. Huawei nova 12 ima čip i bateriju kao i Pro verzija, ali ne postoji dvostruka prednja kamera s podrškom za 2x optički zum, niti postoji promjenjivi otvor blende u glavnom senzoru.  
Najjednostavniji model, Huawei nova 12 Lite, jedini je u novoj liniji opremljen Qualcomm procesorom. Dizajn telefona je sličan osnovnom modelu Nova 12.

DETALJNE SPECIFIKACIJE Nova 12, 12 Lite, 12 Pro i 12 Ultra

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.