Početna Vijesti Dxomark krunisao Huawei Pura 70 Ultra kao najbolji telefon sa kamerom do...

Dxomark krunisao Huawei Pura 70 Ultra kao najbolji telefon sa kamerom do sada

Huawei Pura 70 Ultra izbacio je HONOR Magic6 Pro kao najbolji telefon sa kamerom na svijetu sa ocjenom od 163, pet bodova više od Magicove ocjene. Ovo je zasnovano na najnovijem ažuriranju Dxomark-a, koji je specijalizovan za procenu ne samo kvaliteta slika snimljenih na uređajima, već i koliko su dobri njihova baterija, ekran i zvuk.

Prema Dxomarku, Huawei Pura 70 Ultra pruža neusporedive foto performanse u različitim uslovima osvetljenja. Ekspozicija i kontrast su lijepo izbalansirani, a rezultati su posebno zapanjujući kada se gledaju na HDR ekranu, gdje boje zaista iskaču. Autofokus je brz i precizan, održavajući stvari oštrim čak i tokom snimanja video zapisa, zahvaljujući dobroj stabilizaciji. Jedna od istaknutih karakteristika je promjenjivi otvor blende, koji, u kombinaciji sa ultra velikim senzorom slike, znači da Huaweijev najpremijum telefon može optimizirati dubinu polja za svaku scenu.

Dxomark kaže da sve u svemu, Pura 70 Ultra snima slike, uključujući i zum snimke, koji postižu sjajnu ravnotežu između očuvanja teksture i minimiziranja šuma. Portretni režim proizvodi efekte prirodnog izgleda sa glatkim gradijentima i preciznom izolacijom subjekta. Makro snimci snimljeni telefoto objektivom od 3,5x sa širokim otvorom blende f/2,1 su impresivno oštri.

Međutim, video snimci na Huawei Pura 70 Ultra mogu pokazati povremene dijelove lokaliziovanog šuma. U nekim situacijama, čak ni jako svjetlo ne sprječava efekte duhova u pokretnim scenama. Kvantizacija boja može biti primjetna povremeno, posebno pri slabom svjetlu. Smanjenje šuma uopšte dobro funkcioniše, ali neke slike mogu pokazati neprirodne teksture. A telefoto zum snimci mogu pokazati neke slučajeve neprirodnog prikaza.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.