Početna Vijesti Finalna verzija Androida 14 mogla bi biti objavljena u oktobru

Finalna verzija Androida 14 mogla bi biti objavljena u oktobru

Objavljivanje izvornog koda Androida 14 desiće se u oktobru, a ne u septembru, kako se ranije mislilo. Ovo je rekao novinar Mishaal Rahman u 𝕏. Rahman je pojasnio da je Google u posljednjem trenutku odgodio izlazak nove verzije operativnog sistema. Proizvođači pametnih telefona očekivali su da će se izlazak dogoditi 5. septembra. 

Google je za 4. oktobar zakazao prezentaciju Made by Google na kojoj bi trebali predstaviti seriju pametnih telefona Pixel 8. Neki dobavljači su planirali da izdaju stabilno ažuriranje za Android 14 za svoje uređaje tokom septembra. Na primjer, OnePlus je zakazao izdavanje OxygenOS 14 za 25. Rahman nije siguran kako će se kompanije nositi s ovim problemom: postoji mogućnost da će Google dozvoliti partnerima da izdaju stabilan Android 14 prije nego što se objavi izvorni kod OS.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here