Početna Vijesti Galaxy S24 Ultra bez Exynos 2400

Galaxy S24 Ultra bez Exynos 2400

Exynos 2400 izaziva sve više diskusija usred priprema za najavu Galaxy S24. Ranije su se na internetu pojavile informacije da će Galaxy S24 Ultra, glavni pametni telefon u seriji, proći bez nove kreacije Samsungovog tima, a sada su to i zvanično potvrdili Korejci.

Kompanija je objavila saopštenje za javnost o novim tehnologijama za kameru od 200 megapiksela – ISOCELL Zoom Anyplace i E2E AI Remosaic, u kojoj se usputno navodi da tehnologiju pokreće Qualcomm AI motor iz Snapdragon 8 Gen 3. Očigledno, takav motor ne može biti smješten u Exynos 2400, što znači da Snapdragon 8 Gen 3 neće imati alternativu starijem članu Galaxy S24 porodice. Što se tiče Exynos 2400, očekuje se da će on biti regionalan za Galaxy S24 i S24+, iako ne možemo u potpunosti isključiti mogućnost da Snapdragon 8 Gen 3 uopšte neće biti prisutan u nižim verzijama.

Uporedi cijene mobilnih telefona
info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.