Početna Vijesti Google Pixel 8a otkriven rano u zvaničnom Google oglasu

Google Pixel 8a otkriven rano u zvaničnom Google oglasu

Google Pixel 8a , nadolazeći model srednjeg ranga u Pixel liniji, bio je predmet nekoliko curenja informacija posljednjih mjeseci. Sada se uređaj nezvanično pojavio u reklami za Google-ov vlastiti Fi Wireless servis.

Oglas prikazuje Pixel 8a u plavoj i gotovo bijeloj boji s postavkom s dvije kamere. Ali kako možemo biti sigurni da je ovo Pixel 8a, a ne obični Pixel 8?

Pa, postoji nekoliko znakova. Prvo, Pixel 8 nije dostupan ni u plavoj ni u bijeloj boji. Osim toga, dizajn prikazan u oglasu ne prikazuje mikrofon u blizini kamera koje Pixel 8 ima. Dakle, prilično je očigledno da je u pitanju Pixel 8a. No, nejasno je da li je uključivanje Pixela 8a u oglas bilo namjerno ili previd.

Što se tiče specifikacija, Google Fi oglas nije iznio nikakve nove detalje. Oglas se fokusira na cjenovne planove Google Fi, a ne na istaknuti uređaj.

Ipak, glasine o specifikacijama Pixela 8a kruže već neko vrijeme. Rečeno je da ima 6,1-inčni FHD+ OLED ekran sa povećanom brzinom osvježavanja od 120Hz. Ispod haube se očekuje da će imati isti Tensor G3 čip kao Pixel 8 i 8 Pro, zajedno sa 128 GB ili 256 GB prostora za pohranu.

Što se tiče kamera, možemo očekivati ​​istu OIS glavnu kameru od 64 MP i ultraširoki objektiv od 13 MP kao i Pixel 7a, uz 13 MP selfie kameru.

Govori se i o bržem punjenju za Pixel 8a. Priča se da podržava punjenje od 27W, što je prijeko potrebna nadogradnja u odnosu na brzinu od 18W koja je viđena u prethodnim generacijama Pixel A telefona.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.