Početna Vijesti Huawei lansira Enjoy 70 na međunarodnom tržištu kao nova Y72

Huawei lansira Enjoy 70 na međunarodnom tržištu kao nova Y72

Huawei je predstavio početni nivo Enjoy 70 još u decembru i sada lansira telefon na globalnom tržištu pod novim imenom – Huawei nova Y72.

Nova Y72 ima bateriju od 6.000 mAh i glavnu kameru od 50 MP na stražnjoj strani, uz pomoćnu kameru od 2 MP. Detaljne specifikacije tek treba da budu objavljene, ali gledamo na Kirin 710A čipset i 6.75” LCD sa 720p rezolucijom.

Velika baterija podržava žičano punjenje od 22,5 W preko USB-C porta. Telefon koristi HarmonyOS 4 u Kini, ali će globalna verzija vjerovatno preći na EMUI.

Telefon je prikazan u zelenoj i crnoj boji sa početnom cijenom od 4.999 ZAR, što je oko 265 dolara. U ovom trenutku ne znamo čak ni kombinaciju memorije, ali to bi trebalo biti potvrđeno u narednim danima.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here