Početna Vijesti Huawei odložio predstavljanje P70 serije. Šta znamo o specifikacijama, kamerama, dizajnu…

Huawei odložio predstavljanje P70 serije. Šta znamo o specifikacijama, kamerama, dizajnu…

Huawei se spremao da ove sedmice predstavi svoju najnoviju Huawei P70 seriju vodećih pametnih telefona. Ali izgleda da je događaj lansiranja navodno otkazan . Dakle, iako je izdanje možda odgođeno, evo detaljnog pregleda koji razlaže specifikacije, dizajn i više u vezi s nadolazećim uređajima.

Huawei P70 serija: dizajn i ekran

Serija P70 sljedeće generacije ima izgled “camera Deco” kineskog tehnološkog giganta na zadnjoj strani. Kamere su smještene na trouglastom ostrvu. Ovaj dizajn je prvenstveno viđen za model Huawei P70 Pro Art, ali se vjeruje da je ujednačen u cijeloj liniji. Za one koji nisu upoznati, serija se sastoji od Huawei P70, P70 Pro, P70 Pro+ i P70 Pro Art. Sve u svemu, sva četiri telefona će dobiti osvježenje dizajna u odnosu na svoje prethodnike.

Sa prednje strane, očekuje se da će osnovni model imati 6,59-inčni LTPO OLED ekran, dok se priča da će tri varijante više klase imati viši 6,76-inčni LTPO OLED panel. Ovi paneli se mogu nabaviti od kineskih proizvođača OLED ekrana kao što su BOE, CSOT, Visionox i Tianma . Sva četiri modela će vjerovatno nuditi zakrivljene ivice, rezoluciju od 1,5K i veću brzinu osvježavanja.

Huawei P70 serija: specifikacije

Ispod haube se očekuje da će Huawei P70 serija imati Kirin 9000S čipset. Međutim, performanse možda neće biti iste na svim modelima. U nedavnom viđenju GeekBench-a , otkriveno je da su ALT-AL10 i ALT-AL80 opremljeni Kirin 9000S. Međutim, P70 Pro+ i P70 Pro Art više klase mogu imati brži čipset. Skuplji modeli mogu imati potpuno novi Kirin procesor jer imaju drugačiju strukturu jezgre i brzinu takta. Ali postoji šansa da bi ovo mogle biti samo osvježene ili overclockane verzije postojećeg Kirin 9000S.

Sva četiri modela će vjerovatno nuditi najmanje 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Ali P70 Pro+ i P70 Pro Art bi mogli ići do 16 GB RAM-a sa 512 GB skladišnog prostora. Osnovni model bi mogao biti napajan baterijom od 5.000 mAh, dok bi P70 Pro mogao imati veću ćeliju od 5.200 mAh. Druge dvije verzije imaju bateriju od 5.100 mAh. Ovi pametni telefoni bi mogli donijeti podršku za 88W žičano brzo punjenje. Međutim, vanilla P70 ima najviše 50W bežičnog brzog punjenja, a ostatak dolazi sa 80W bežičnim brzim punjenjem. Još jedna značajna karakteristika koja stiže u P70 liniju je tehnologija satelitske komunikacije.

Huawei P70 Pro: Kamera

Za fotografiju, vjeruje se da linija nudi trostruku kameru na zadnjoj strani. Primarna kamera je OV50H senzor od 50 megapiksela koji ima veličinu od 1/1,3 inča. Ovaj senzor bi takođe mogao da stigne sa P70 Pro modelom. S druge strane, P70 Pro+ i P70 Pro Art će stići sa Sony IMX989 primarnim pucačem od 50 megapiksela koji ima senzor veličine 1 inča.

Posljednje dvije kamere su najvjerovatnije ultra-širokougaoni objektiv od 50 megapiksela i periskopski telefoto snimač od 50 megapiksela koji nudi 4x optički zum. Za video pozive i selfije, prednja strana može imati kameru od 13 megapiksela koja ima senzor veličine 1/2,36 inča.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.