Početna Vijesti Imamo prve informacije o Redmi Note 14 Pro

Imamo prve informacije o Redmi Note 14 Pro

Xiaomi svake jeseni objavljuje nove telefone iz Redmi Note asortimana. Prošle godine su stigli modeli iz serije Redmi Note 13, terminali koji su već stigli lokalno i imamo ih u ponudi kod naših prodavaca.

Čini se da se Xiaomi sa Redmi Note 14 serijom fokusira na mogućnosti kamera integrisanih u telefone, ali i na dizajn. Međutim, moguće je da ćemo vidjeti okvir napravljen od aluminijuma, kao iu slučaju Galaxy A35 i A55 srednje klase iz Samsung portfolija. Redmi Note modeli bi se takmičili sa ovim modelima.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Vraćajući se na Redmi Note 14 Pro, curenja otkrivaju neke informacije o uređaju. Čini se da će dobiti AMOLED ekran rezolucije 1.5K, sa povećanom stopom osvježavanja, a ispod haube se nalazi Snapdragon 7s Gen 3 procesor . Takođe saznajemo da ćemo dobiti i bateriju od najmanje 5.000 mAh, što je dobra vijest. Zvanični datum izlaska nije poznat, ali kao što smo već rekli, ovi modeli obično stižu na jesen. Globalno, to će se desiti tek početkom 2025.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.