Početna Vijesti iOS 17.4 objavljen s novim emoji sličicama, podrškom za trgovine…

iOS 17.4 objavljen s novim emoji sličicama, podrškom za trgovine…

Apple je objavio iOS 17.4 ažuriranje u srijedu (6. marta) kao najnoviju verziju OS-a za podršku iPhone modelima uz iPadOS 17.4. Ažuriranje donosi dugo očekivanu podršku za trgovine aplikacija trećih strana u Evropskoj uniji gdje je Apple bio primoran da se pridržava novog Zakona o digitalnim tržištima (DMA). iOS 17.4 uključuje nove emotikone, promjene u interfejsu baterije na  modelima iPhone 15 , transkripte u Apple podcastima i poboljšanja funkcije zaštite od krađe uređaja, između ostalih poboljšanja. Osim toga, iOS 17.4 daje mogućnost odabira usluga plaćanja koje nisu Apple Pay za korisnike u EU. Također dolazi sa nekoliko sigurnosnih ispravki i zakrpa.

iOS 17.4 je sada dostupan za preuzimanje kao najnovije ažuriranje softvera za podržane modele iPhonea. Nova verzija iOS-a donosi velike promjene na iPhone modelima u Europi. Uz iOS 17.4, korisnici u zemljama EU mogu preuzeti alternativnu trgovinu aplikacija i instalirati aplikacije izvan Apple App Store-a. Osim toga, korisnici u EU će također dobiti nove zadane kontrole aplikacija i više načina za plaćanje unutar aplikacije. Safari je također dobio neka poboljšanja i sada će omogućiti korisnicima da odaberu novu zadanu opciju pretraživača. DMA nalaže ove promjene u EU .

U najnovijoj verziji iOS-a, korisnici mogu koristiti automatske transkripcije podcasta na engleskom, španskom, francuskom i njemačkom.

Da preuzmete ažuriranje za iOS 17.4, idite na Postavke > Opšte > Ažuriranje softvera > Instaliraj odmah i slijedite uputstva na ekranu. Korisnicima se savjetuje da svoje iPhone jedinice drže povezanim na izvor napajanja dok ažuriranje ne završi instalaciju.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here