Početna Vijesti iPhone 15: novo curenje otkrilo je više detalja o sledećem Apple telefonu

iPhone 15: novo curenje otkrilo je više detalja o sledećem Apple telefonu

Novo curenje internih Apple dokumenata otkrilo je informacije o tome kakav će biti ekran, kamere i portovi za punjenje sledećeg iPhone 15.
Nedavno curenje CAD datoteke za iPhone 15 otkrilo je da će sledeći Appleov model telefona imati ekran od 6,2 inča i Dinamic Island. Ovu informaciju su sa velikim interesovanjem primili pratioci brenda, koji jedva čekaju da saznaju više detalja o karakteristikama ovog novog uređaja.

Ekran od 6,2 inča na iPhone 15 predstavlja povećanje veličine u odnosu na ekran od 6,1 inča na iPhone 14. To znači da će korisnici moći da uživaju u još impresivnijem iskustvu gledanja kada koriste svoj uređaj, posebno kada gledaju video zapise, igrajte igrice ili obavljajte zadatke produktivnosti na ekranu telefona.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Veličina ekrana takođe pokazuje trend povećanja proporcija panela u iPhone-u, pošto je u slučaju standardne verzije iPhone-a 13 to bilo samo 5,4 inča.

Još jedan aspekt koji bi mogao biti poznat zahvaljujući najnovijem curenju je da za razliku od iPhone 15 Pro, ovaj drugi model uključuje modul kamere koji je manje izbočen i stoga se očekuje da ima manje mogućnosti od iPhone 15 Pro.
Na filtriranim slikama se takođe može videti da će ovaj model imati samo dve zadnje kamere, tako da će Lidar i treće sočivo biti prisutni samo u Pro verziji.

Što se tiče ekrana, iPhone 15 nudi značajna poboljšanja tako što uključuje funkciju koja je do sada bila prisutna samo u verzijama Pro i Pro Max, kao što je slučaj sa Dinamic Islandom.

Na ovaj način, tim ostavlja iza sebe svoj tradicionalni zarez kako bi napravio mesto za rupu na ekranu sa koje se mogu videti obaveštenja.

Procurele CAD slike sugerišu da će novi iPhone imati podršku za USB-C standard. To znači da će to biti drugi Apple telefon koji je napustio Lightning konekciju prema novim propisima koji zahtevaju da od sledeće godine svi elektronski uređaji imaju ovu vrstu veze.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.