Početna Vijesti iPhone 16 serija će biti objavljena najkasnije 10. septembra 2024. godine?

iPhone 16 serija će biti objavljena najkasnije 10. septembra 2024. godine?

iPhone 16 , iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max već su među najiščekivanijim telefonima 2024. godine, uprkos tome što je linija iPhone 15 lansirana prije manje od šest mjeseci.

Zaista, već imamo nejasnu sliku o tome šta bi iPhone 16 i ostali modeli iz serije mogli da donesu.

Najvažnije su nadogradnje kamere, novo dugme ‘Capture’ i veće ekrane za Pro modele, a jedna stvar koju znamo je da će novi telefoni imati podršku za Apple Vision Pro.

Podrazumijeva se, ali budući da je Apple tek sada objavio iPhone 15 liniju, ne možemo tačno znati kada će iPhone 16 linija stići. Uz to, možemo napraviti neka predviđanja na osnovu ranije Apple forme.

Ako se kompanija drži tradicije, očekujemo da će Apple objaviti datum izlaska iPhone 16 na godišnjem događaju u septembru 2024. godine. Malo je vjerovatno da ćemo saznati stvarni datum tog događaja do negdje u avgustu 2024., međutim možemo koristiti datume prošlih Apple događaja da predvidimo kada bi se Appleov događaj mogao održati, a time i kada bi iPhone 16 mogao doći na police.

Apple uopšte bira prvu ili drugu sedmicu septembra za svoje godišnje lansiranje iPhonea, i obično se odlučuje za utorak ili srijedu. Izdanje Appleovog septembarskog događaja za 2023. (čitaj: iPhone 15) palo je 12. septembra, a sva četiri modela iPhonea 15 koja su tada najavljena krenula su u prodaju nešto više od nedjelju dana kasnije, 15. septembra.

To znači da su 3. ili 10. septembar prilično vjerovatni dani lansiranja iPhone 16 u 2024. (oba datuma su utorkom), iako su 4. i 11. septembar također mogući. Kao i kod iPhonea 15, iPhone 16 će vjerovatno početi da se isporučuje sedmicu dana nakon što prednarudžbe budu objavljene. Uzimajući u obzir da je 11. septembar godišnjica tragičnih događaja iz 2001. godine, vjerovatnije je da to bude najkasnije do 10. septembra.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here