Početna Vijesti Koliko Samsung plaća za proizvodnju Galaxy S23 Ultra telefona?

Koliko Samsung plaća za proizvodnju Galaxy S23 Ultra telefona?

samsung galaxy s23 ultra
Foto: Framesira / Shutterstock.com

Za proizvodnju S23 Ultre sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, kao i sub-6GHz 5G konekcijom, Samsung plaća 469 dolara. Barem tako navodi Counterpoint Research u svojoj najnovijoj analizi, ističući da se 35 odsto proizvodne cijene plaća za Qualcommov Snapdragon Gen 2 for Galaxy SoC, kao i za komponente potrebne za mobilno povezivanje.

Na Samsungov LTPO ekran odlazi 18 procenata cijene, dok je za sistem od ukupno pet kamera potrebno izdvojiti 14 odsto od iznosa proizvodnje. Čak 11% odlazi na memoriju, 8% na kućište, dok preostali dijelovi čine još 15 odsto cijene.

Napominjemo da se u cijenu od 469 dolara ne računaju drugi troškovi, poput istraživanja tržišta, razvoja proizvoda, marketinga, logistike, korisničke podrške i slično. Cijena proizvodnje također raste kod varijante s 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije.

Kako prenosi GSM Arena, nije poznato koliko je koštala proizvodnja prošlogodišnjeg Ultra modela, ali se može otkriti iz starijih podataka Counterpoint Researcha da je početni S21 Ultra model koštao 533 dolara, a Galaxy Note 20 Ultra 550 dolara. Obje varijante bile su u konfiguraciji s Qualcommovim čipovima, uparenim s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Podsjetimo, preporučena maloprodajna cena za početnu varijantu Galaxy S23 Ultra telefona iznosi oko 1.450 evra. Za jaču verziju od 12 GB RAM-a i 512 GB memorije, potrebno je izdvojiti oko 1.640 evra, dok najjača verzija s 1 TB prostora za skladištenje košta oko 1.880 evra.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here