Početna Vijesti Motorola Edge 50 Pro predstavljen sa ekranom od 144Hz, Snapdragon 7 Gen...

Motorola Edge 50 Pro predstavljen sa ekranom od 144Hz, Snapdragon 7 Gen 3 i punjenjem od 125W

Najavljen je novi pametni telefon Motorola Edge 50 Pro. Uređaj srednjeg segmenta nudi neke karakteristike tipične za vodeće modele.

Na prednjoj strani pametni telefon ima 6,7-inčni pOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 144 Hz, vršnom svjetlinom od 2.000 nita i podrškom za HDR 10+. Slika se prikazuje u rezoluciji od 2.712×1.220 piksela. Kompanija kaže da je ovo prvi pametni telefon sa Pantone sertifikatom za ekran i kameru. U stvarnosti, to znači prirodniju reprodukciju boja.

Još jedna prednost uređaja je prednja kamera sa rezolucijom od 50 megapiksela i autofokusom. Tu je i podrška za 125W brzo punjenje i 50W bežično punjenje. Baterija 4500 mAh. Unutra se nalazi čip Snapdragon 7 Gen 3. Softver je Motorola HelloUX baziran na Androidu 14. Okvir je napravljen od metala. Kućište sa IP68 zaštitom. Isporučeni su i stereo zvučnici sa Dolby Atmosom.

Glavna kamera je senzor od 50 MP sa otvorom blende f/1.4 i optičkom stabilizacijom slike. Telefoto od 10 MP sa 3x optičkim zumom. Ultraširoki senzor ima senzor od 13 megapiksela sa autofokusom. Motorola Edge 50 Pro dostupan je u tri boje, uključujući ograničenu varijantu Moonlight Pearl koju je dizajnirala italijanska dizajnerska kuća Mazzucchelli 1849.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here