Početna Vijesti Motorolin koncept savitljivog ekrana za telefon može se obaviti oko vašeg zgloba

Motorolin koncept savitljivog ekrana za telefon može se obaviti oko vašeg zgloba

Motorolin novi konceptni telefon nije nova ideja, ali možda fleksibilni ekrani sada imaju više smisla.

Brend u vlasništvu kompanije Lenovo kreirao je konceptualni ekran telefona koji se doslovno može omotati oko vašeg zgloba. Uređaj, koji je Motorola predstavila u utorak i koji naziva prilagodljivim ekranom, dizajniran je da prikaže buduće mogućnosti telefona koje omogućava fleksibilni ekran. Kompanija kaže da se ekran može “savijati i oblikovati u različite oblike” u zavisnosti od toga šta želite. 

Kada je postavljen ravno, njegov ekran od 6,9 inča može se koristiti baš kao standardni telefon sa potpunim Android iskustvom. Odatle se može podesiti na različite načine rada postolja. U uspravnom položaju, na primjer, nudi “kompaktniji oblik punog Androida” budući da radi na ekranu od 4,6 inča. Motorola zamišlja ljude koji koriste uređaj za video pozive u uspravnom položaju. Alternativno, Motorola kaže da možete omotati uređaj oko svog ručnog zgloba kako biste oponašali doživljaj poklopca ekrana Razr Plus-a. 

Međutim, nemojte očekivati ​​da će se telefon sa savitljivim ekranom poput onog koji je Motorola upravo pokazala uskoro pojaviti u prodavnicama. Ovo je više eksperiment. Kompanije imaju tendenciju da idu polako i oprezno s radikalnim novim dizajnom. S obzirom na neke od prepreka sa kojima se sklopivi telefoni suočavaju, kao što su izdržljivost i cijena, možda će proći neko vrijeme prije nego što se to dogodi.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here