Početna Vijesti Objavljeni su Poco F6 i Poco F6 Pro: Koji je zapravo Pro...

Objavljeni su Poco F6 i Poco F6 Pro: Koji je zapravo Pro telefon?

Poco F serija je dugo bila najsposobnija telefonska linija brenda, koja donosi ultra-brzo punjenje, mnogo snage i odlične ekrane. Već neko vrijeme znamo za liniju Poco F6, a brend koji je povezan s Xiaomi je sada najavio ove telefone srednjeg ranga .

Poco F6 i F6 Pro dijele nekoliko karakteristika, a to su HyperOS skin na Android 14 , baterija od 5.000 mAh, senzor otiska prsta na ekranu i IR blaster.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Inače, Poco F6 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji je korišten u prošlogodišnjim vodećim telefonima. U međuvremenu, Poco F6 je dio prvog talasa telefona koji koriste Snapdragon 8s Gen 3 čip. Ovaj čip je velika stvar jer donosi vodeći CPU (koji koristi najnovija Arm jezgra) i GPU izveden iz prošlogodišnjeg Snapdragona 8 Gen 2.

Začudo, Poco F6 zapravo donosi bolje performanse u nekim područjima. F6 donosi znatno bolje performanse jednog jezgra i bolji PCMark Work 3.0 rezultat za performanse sistema. F6 je takođe bio blizu Pro tokom 3DMark Wild Life Stress Test-a, i zapravo je pobjedio Pro model od sedam do 17 serija pre nego što je izgubio u posljednjim dionicama.

Ipak, Snapdragon 8 Gen 2 nudi 8K snimanje, a F6 Pro zaista nudi ovu opciju u aplikaciji za kameru. Poređenja radi, Poco F6 dostiže 4K/60fps. U svakom slučaju, jasno je da oba telefona imaju performanse na vrhunskom nivou, ali F6 bi mogao biti bolja kupovina ako je konjska snaga glavni prioritet.

U skladu sa imenom, Poco F6 Pro je premiumniji od ova dva telefona. Očekujte 6,67-inčni QHD+ OLED ekran (3,200 x 1,440, 120Hz), zajedno sa 4,000 nita vrhunske osvetljenosti ili 1,200 nita u režimu visoke osvetljenosti.

Poco takođe donosi 120W žičano punjenje za F6 Pro, zajedno sa punjačem od 120W u kutiji. Loša strana je što bežično punjenje, koje je debitovano na Poco F5 Pro, ovdje nedostaje.

Oni koji očekuju vrhunski sistem kamera biće razočarani jer imamo isti stari trio stražnjih kamera od 50MP+8MP+2MP. Sa druge strane, kamera od 50 MP je Omnivision Light Fusion 800 senzor (f/1.6, veličina piksela od jednog mikrona) sa OIS-om, dok Poco tvrdi da uređaj može snimiti 50 snimaka u jednom rafalu. Inače, 16MP selfie kamera je dostupna unaprijed. Pro telefon takođe podržava 8K/24fps video snimanje, što dobro koristi vodeći silicijum.

Kompanija takođe reklamira aluminijumski okvir i staklenu poleđinu za vrhunski osećaj, i definitivno se čini skupljim od standardnog F6.

Čudno, F6 Pro ima lošiju izdržljivost na papiru od standardnog F6. Poco je rekao za Android Authority da F6 Pro ima Gorilla Glass 5 na prednjoj strani, kao i IP54 ocjenu . U međuvremenu, standardni F6 ima Gorilla Glass Victus i IP64 ocjenu.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.