Početna Vijesti OnePlus Open: Hasselblad kamere, LTPO ekrani i šarka koja može da izdrži...

OnePlus Open: Hasselblad kamere, LTPO ekrani i šarka koja može da izdrži milion preklopa

Tržište pametnih telefona je upravo dobilo novog konkurenta. Upoznajte OnePlus Open, prvi savitljivi telefon kompanije OnePlus, koji donosi flagship performanse, LTPO ekrane i kamere koje potpisuje poznati švedski proizvođač kamera, Hasselblad.

Iako nosi OnePlus ime, Open je zapravo prerušeni Find N3 za globalno tržište, koji je kineski gigant Oppo istovremeno lansirao u Kini. Iako ne obara rekorde, na osnovu dimenzija od 153,4 x 73,3 x 11,7 mm je odmah uočljivo da je u pitanju jedan od najkompaktnijih savitljivih uređaja na tržištu, koji se u sklopljenom stanju ne razlikuje suviše od regularnih pametnih telefona.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Savitljivi OnePlus prvenac donosi dizajn sa ravnim ivicama i ogromnim ostrvom trostrukih kamera na poleđini. Na desnom boku je, pored standardnih tastera, primjetan i slajder za utišavanje zvuka, dok je lijevi bok rezervisan za ono što omogućava telefonima na preklop da postoje – šarku, i to ne bilo kakvu. U pitanju je rješenje izrađeno od materijala koji se koriste u vazduhoplovstvu, koje je uspješno testirano na čak milion preklopa, odnosno 10 godina redovne upotrebe, ali i koje bi trebalo da znatno smanji vidljivost ugiba na sredini unutrašnjeg ekrana.

Kada već pominjemo ekrane, dijagonala ekrana poklopca je dužine 6,3 inča, a unutrašnjeg 7,82 inča. U pitanju su OLED paneli, 2K rezolucije, koji se osvjetljavaju do fantastičnih 2.800 nita i osvježavaju brzinom do 120 Hz. Ono što je posebno zanimljivo jeste da oba ekrana koriste LTPO3 tehnologiju, a to znači da njihova brzina osvježavanja može pasti do samo 10 Hz (spoljašnji ekran), odnosno 1 Hz (unutrašnji) kako bi se baterija štedjela prilikom posmatranja statičkog sadržaja. Ekran poklopca štiti Ceramic Guard staklo, za koje OnePlus tvrdi da je 20% otpornije na udarce od Gorilla Glass Victus rešenja.

Kada su kamere u pitanju, sistem trostrukih kamera na poleđini donosi Hasselblad brending, koji se sarađivao sa kompanijom OnePlus kako bi kvalitet fotografija uslikanih ovim telefonom bio unaprijeđen, a izgled prepoznatljiv. Glavni modul je veličine 1/1.43 inča i rezolucije od 48 MP, a tu su i ultraširokougaona kamera od 48 MP, kao i periskopska kamera sa 6x optičkim zumom od 64 MP. U prorezu unutrašnjeg i spoljašnjeg ekrana se nalazi selfi senzori od 32 i 20 MP.

Na polju performansi, OnePlus Open pokreće Snapdragon 8 Gen 2, najbolji čipset kompanije Qualcomm za 2023. godinu, a u pomoć mu priskaču 16 GB LPDDR5X RAM i 512 GB UFS 4.0 interne memorije. Telefon se napaja baterijom kapaciteta od 4.800 mAh, koja se puni maksimalnom snagom od 67 W. Kompanija tvrdi da se prazan uređaj može napuniti za 42 minuta.

Kupcima je na raspolaganju OxygenOS 13.2 korisnički interfejs, zasnovan na Android 13 operativnom sistemu, OnePlus prati pozitivne trendove i obećava da će ovom uređaju pružiti četiri nove verzije Android-a i pet godina sigurnosnih zakrpa.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.