Početna Vijesti Oppo A3 Pro će biti prvi potpuno vodootporan telefon?

Oppo A3 Pro će biti prvi potpuno vodootporan telefon?

Liu Bo , predsjednik Oppo China otkrio je neke naglaske na njihovom nadolazećem uređaju na Weibo-u . Priznajući uspjeh pametnih telefona A-serije, predsjednik kaže da kineski potrošači sve više daju prednost praktičnosti. Kao odgovor na ovu potražnju za dugotrajnijim uređajima, lansiraće Oppo A3 Pro.

Prema prevedenoj verziji, Liuove najave, Oppo A3 Pro će biti „ prvi ‘puni vodootporan’ telefon na svijetu, s otpornošću na udarce vojne klase i dugim vijekom trajanja baterije.

Ovo će biti omogućeno sa IP69 rejtingom, što je nešto što nedostaje čak i vrhunskim vodećim modelima u industriji. Poređenja radi, Galaxy S24 Ultra i iPhone 15 Pro imaju IP68 ocjenu. Na visoko konkurentnom tržištu pametnih telefona, Oppo svoj nadolazeći proizvod razlikuje visokom izdržljivošću, što će sigurno biti prodajna tačka. Kompanija je dala hrabre izjave u vezi sa izdržljivošću A3 Pro, što je dobra stvar jer bi fokus na izdržljivosti trebao biti važan faktor za kompanije pametnih telefona.

Osim visoke izdržljivosti uređaja, Oppo je otkrio i druge detalje o telefonu. Najavljeno je da će Oppo A3 Pro biti predstavljen 12. aprila u Kini. Telefon ima kružni modul kamere na zadnjoj strani. Slike takođe otkrivaju da će na poleđini biti tri senzora sa LED baterijskom lampom.

Opcije boja uključuju Azurnu, Yunjin ružičastu i Yuanshan plavu. Azure opcija će imati staklenu poleđinu, dok će Yunjin Pink i Yuanshan Blue imati vegansku kožu. Sve ove boje izgledaju prelijepo, u najmanju ruku.

Prelazimo na specifikacije, zvaničnih informacija još nema. Prema tipsteru Digital Chat Station , telefon će imati 6,7-inčni 1080p 120Hz OLED zakrivljeni ekran. Telefon će takođe imati primarni senzor od 64MP. Dok će ga pokretati Dimensity 7050 procesor sa do 12 GB RAM-a i do 512 GB prostora za pohranu. Nestrpljivo očekujemo dalje detalje kada pametni telefon zvanično stigne u Kinu.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.