Početna Vijesti Otkrivene specifikacije Xiaomi 13 Ultra, imaće četiri kamere od 50 MP

Otkrivene specifikacije Xiaomi 13 Ultra, imaće četiri kamere od 50 MP

Nije se mnogo znalo o Xiaomi 13 Ultra kada ga je Xiaomi najavio krajem prošle godine. Znamo da ima periskopsku kameru i glavnu kameru sa velikim otvorom blende. Ali do nedavno nismo imali mnogo informacija o drugim kamerama.

U zvaničnoj objavi na Veibo-u, Xiaomi je potvrdio da će Xiaomi 13 Ultra imati modul kamere koji kombinuje Sony IMKS989 senzor sa tri Sony IMKS858 senzora. Za vašu informaciju, ovo su sve senzori od 50 MP. U saopštenju se takođe pominje da će sistem kamera imati poboljšanu DOL-HDR i LN2 tehnologiju smanjenja šuma.

Iako puni detalji tek treba da budu otkriveni, znamo da će glavna kamera biti veliki senzor od 1 inča. Dolazi čak i sa fizičkim otvorom blende, koji ide od f/1.9 do f/4.0. Ostale tri kamere bile bi ultraširoka kamera, 3x telefoto kamera i 5x telefoto kamera. Čini se da je ovaj telefon dizajniran za uličnu i putnu fotografiju.

Podsjećanja radi, Xiaomi 13 Ultra će biti globalno predstavljena 18. aprila 2023. Godine.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here