Početna Vijesti Ovako bi možda mogao izgledati iPhone SE 4!

Ovako bi možda mogao izgledati iPhone SE 4!

O postojanju iPhonea SE 4 šuška se još od prošle godine. Nakon posljednjeg izvještaja koji ukazuje da bi Apple mogao odgoditi lansiranje uređaja do 2025. godine, nakon toga se nije pojavilo mnogo detalja. Sada, nova glasina pokušava oživjeti neko interesovanje oko jeftinijeg iPhonea, pa čak nagoveštava da je Apple usvojio dizajn i specifikacije za Special Edition 4.

Nadolazeći iPhone SE 4 će dijeliti dimenzije s prošlogodišnjim iPhoneom 14, zajedno sa 6,1-inčnim ekranom , aluminijskim okvirom i rasporedom dugmadi, izbacujući dugme ispod ekrana i debele okvire sa iPhonea SE 3.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Kaže se da će iPhone SE 4 biti opremljen s jednom glavnom kamerom na zadnjoj strani zajedno s USB-C portom.. Također se vjeruje da je zadnja kamera od 48 MP slično kao kod iPhone 15 umjesto 12 MP kao na SE 3.

Zbog hardverskih izostataka iPhone SE 4 malo postati lakši sa 166 grama u poređenju sa težinom od 172 grama iPhonea 14. međutim, nije sigurno da li će Action Button za koji se očekuje da će stići na standardni model iPhone 16 će također biti uključen.

Osim eksterijera, nepoznato je na kom čipu će raditi iPhone SE 4. Ali na osnovu trenutnih hardverskih izbora proizvođača iPhone-a, možda ćemo vidjeti kako procesor Apple A18 o kojem se pričalo pronalazi put do uređaja. Bez obzira na to, spomenuti ciljni period izdanja do 2025. je prilično daleko, tako da će vjerovatno doći do dodatnih modifikacija i detalja.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.