Početna Vijesti Ove ekskluzivne funkcije stižu na iPhone 16

Ove ekskluzivne funkcije stižu na iPhone 16

Novi izveštaji sugerišu da će iPhone 16 serija sljedeće godine stići sa ekskluzivnim funkcijama generativne vještačke inteligencije.

Izvještaj analizičara Marka Gurmana sugeriše da Apple polako razvija iOS 18 verziju softvera i navodi da kompanija za iPhone 16 seriju sprema generativne AI funkcije, koje će biti glavna prodajna tačka novih uređaja.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Pomenuti izveštaj ne otkriva nikakve specifične detalje o tome šta će te AI funkcije raditi, ali se pretpostavlja da će biti slične onome što nude Google i Samsung. To znači da bismo mogli da očekujemo text-to-image generisani sadržaj, mogućnost sumiranja dokumenata i prevođenje sadržaja u realnom vremenu, između ostalog. Apple će navodno koristiti i sopstveni LLM model za Siri asistenta.

Ne očekuje se da će iPhone 16 serija imati veće hardverske promjene u odnosu na aktuelne modele, pa će AI funkcije biti njihova glavna prednost.

Takođe, očekuje se da iPhone 16 modeli budu predstavljeni sa Apple 18 procesorima za sva četiri uređaja koji budu dostupni.

Pro modeli bi trebalo da imaju novi Capture Button s desne strane okvira, pored tastera za paljenje. Pominju se i manji Dynamic Island i kamere sa 5x optičkim zumiranjem za iPhone 16 Pro.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.