Početna Vijesti Ovo je najmoćniji Android telefon i u septembru

Ovo je najmoćniji Android telefon i u septembru

Na listi premijum telefona za mesec septembar, dominiraju uređaji sa poznatim čipsetom, dok se na vrhu već drugi mjesec uzastopno nalazi poznati model.

AnTuTu, popularni sajt za benchmarking, objavio je listu najjačih telefona iz Android ekosistema, koji su na testiranju ostvarili najbolje rezultate tokom septembra.

Bez pretjeranog iznenađenja, listom već drugi mjesec uzastopno dominira OnePlus Ace 2 Pro. Ovaj telefon je titulu najmoćnijeg, odnosno najbržeg, drži sa preko 1,66 miliona poena, a sve zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu koji ga pokreće i 24 GB RAM-a i 1 TB prostora za skladištenje podataka.

Na drugom mjestu nalazi se iQOOO 11S sa 1.645.443 poena, dok je treći RedMagic 8S Pro. Prvi telefon stiže sa 16 GB RAM-a i 1 TB skladištem, dok je drugi u kombinaciji 12 GB + 256 GB.

Inače, listom dominiraju telefoni koje pokreće pomenuti Snapdragon 8 Gen 2 procesor, pa se tako ovaj moćni čipset nalazi u prvih devet telefona sa AnTuTu listeiz septembra. Jedino telefon sa 10. pozicije (iQOOO Neo 8 Pro) koristi MediaTek Dimensity 9200+ čip.

Kompletnu listu najjačih Android telefona iz septembra čine sljedeći modeli:

1. OnePlus Ace 2 Pro
2. iQOOO 11S
3. RedMagic 8S Pro
4. iQOO 11 Pro
5. Vivo X90 Pro+
6. Realme GT8
7. Oppo Find X6 Pro
8. OnePlus 11
9. Xiaomi 13 Ultra
10. iQOOO Neo 8 Pro

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here