Početna Vijesti Predstavljen Samsung Exynos 1480 čipset

Predstavljen Samsung Exynos 1480 čipset

Samsungovo nedavno izdanje pametnog telefona Galaxy A55 predstavilo je Exynos 1480 čipset, ali detalji o ovoj vrhunskoj tehnologiji ostali su nepoznati. Sada je Samsung konačno podigao zavjesu, otkrivajući sveobuhvatne specifikacije svog 4nm EUV Exynos 1480 SoC-a.

U srcu ovog čipseta leži Xclipse 530 GPU, koji predstavlja značajan korak naprijed integracijom AMD RDNA arhitekture, označavajući prekretnicu kao inauguralna platforma srednjeg opsega koja uključuje tako naprednu tehnologiju.

Prema Samsungu, Exynos 1480 se može pohvaliti izuzetnim povećanjem GPU performansi od 53% u odnosu na svog prethodnika, Exynos 1380 iz prošle godine. Pored toga, uvodi funkcije kao što su Variable Rate Shading (VRS) i Super Resolution, nudeći sofisticirane mogućnosti povećanja.

Samsung Galaxy A55 trenutno je jedini primalac Exynos 1480 čipseta. Međutim, Samsung nije otkrio konkretan vremenski okvir kada možemo očekivati da ćemo ovu tehnologiju implementirati u druge uređaje.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here