Početna Vijesti Predstavljena Nokia XR21: IP69K zaštita, ekran od 120 Hz i stereo zvuk

Predstavljena Nokia XR21: IP69K zaštita, ekran od 120 Hz i stereo zvuk

Brend Nokia je objavio novi pametni telefon XR21. Uprkos „civilnom” izgledu, otporan je na ekstremne uslove rada u skladu sa zahtjevnim vojnim standardom. Po tehničkim karakteristikama, uređaj pripada srednjoj klasi: dobio je uravnotežen hardver, funkciju brzog punjenja i originalan sistem zvučnika.

Nokia XR21 je napravljena u aluminijumskom kućištu.  I sertifikovana je u skladu sa standardima MIL-STD-810H i IP69K. Posebno je otporan na pranje pod pritiskom sa četiri strane na temperaturama vode do 80 °C, kao i na prašinu, direktnu sunčevu svetlost i vibracije.

6,49-inčni IPS ekran novine ima rezoluciju od 2400×1080 piksela, brzinu osvježavanja od 120 Hz i maksimalnu jačinu pozadinskog osvjetljenja od 550 cd/m2. Prekriven je izdržljivim zaštitnim staklom Corning Gorilla Glass Victus, otpornim na ogrebotine i udarce.

Za praktičnost rada sa rukavicama na tijelu gadžeta, postoje dva programabilna dugmeta koja vam omogućavaju da brzo pokrenete željenu aplikaciju. Zadnja kamera uključuje glavni senzor od 64 megapiksela i ultra-širokougaoni modul od 8 megapiksela. Rezolucija prednje kamere je 16 megapiksela.

Za performanse uređaja odgovoran je Snapdragon 695 procesor u kombinaciji sa jednom konfiguracijom memorije od 6/128 GB. Baterija od 4.800mAh podržava tehnologiju brzog punjenja od 33V.

Dimenzije kućišta pametnog telefona su 168 x 78,58 x 10,45 mm, težina – 231 g. Ugrađeni stereo zvučnici sa podrškom za prostorni zvuk OZO i zatraženom maksimalnom jačinom od 96 dB ugrađeni su na vrhu i dnu. Nokia XR21 će se naći u prodaji u Velikoj Britaniji u junu za 625 dolara.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here