Početna Vijesti Procurili renderi Google Pixel 9: Ažuriran dizajn sa ravnim ivicama i trostrukom...

Procurili renderi Google Pixel 9: Ažuriran dizajn sa ravnim ivicama i trostrukom kamerom

Google Pixel 9 će dobiti ažurirani dizajn kućišta sa ravnim krajevima i zaobljenim “ostrvom” za zadnju kameru. Ovo slijedi iz slika koje je objavio insajder Steve Hemmerstoffer, poznat kao OnLeaks.

Ključna promjena je glavna kamera. Mlađi model vodeće serije Pixel po prvi put će dobiti tri senzora odjednom: najvjerovatnije će se pojaviti telefoto sočivo (Pixel 6/7/8 ima samo glavni i širokokutni senzori). 

Uporedi cijene mobilnih telefona

Podignuti podijum za kameru se više ne proteže od ruba do ruba kućišta, već djeluje kao ostrvo – sličan dizajn se koristi u Pixel Fold-u . Samo u Pixelu 9 podijum je u obliku ovalnog, a ne pravokutnog. Na renderima, pametni telefon je predstavljen u nijansama neba, ali će biti i drugih opcija, napominje Hemmerstoffer. Dimenzije uređaja: 152,8×71,9×8,5 mm. Poređenja radi, Pixel 8 se uklapa sa 150,5 x 70,8 x 8,9 mm.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.