Početna Vijesti Prvi teaser modela Vivo X100 Ultra nagovještava inovativne karakteristike kamere

Prvi teaser modela Vivo X100 Ultra nagovještava inovativne karakteristike kamere

Prvi zvanični teaser Vivo-ovog nadolazećeg vodećeg modela, X100 Ultra, konačno je stigao. Potpredsjednik kompanije i generalni direktor za brend i strategiju proizvoda, Jia Jingdong, upravo je potvrdio da će Vivo predstaviti X100 Ultra u Kini tokom maja mjeseca.

Za početak, Vivo-ov zvaničnik kaže da kompanija planira da predstavi svoj brend tehnologije za snimanje slika, koji se zove BlueImage. Jia je također objavio nekoliko slika sa logom brenda i glavnim senzorom X100 Ultra.

Potonji sadrži Zeissov logo, koji potvrđuje da će Vivo nastaviti saradnju sa njemačkim proizvođačem optičkih sistema. Iako Jia nije rekao ništa o ostalim karakteristikama kamere X100 Ultra, prethodne glasine ukazuju da će ovo biti jedna od glavnih prodajnih tačaka ovog flagship modela.

Za X100 Ultra se kaže da se može pohvaliti impresivnom periskopskom telefoto kamerom od 200 megapiksela sa 4,3x optičkim zumom i 200x digitalnim zumom. Takođe, telefon će imati glavni senzor LYT-900 od 50 megapiksela, ultra široki objektiv od 50 megapiksela i telefoto kameru od 50 megapiksela.

Ostali vrhunci telefona uključuju zadivljujući AMOLED ekran od 6,78 inča sa 2K rezolucijom i brzinom osvježavanja od 120 Hz, kao i moćni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor.

X100 Ultra nije jedini uređaj koji Vivo planira predstaviti u maju. Očekuje se da će dva druga pametna telefona, X100s i X100s Pro , biti predstavljena sljedećeg mjeseca u Kini. Oni neće koristiti Qualcomm čipset već MediaTekov Dimensity 9300.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.