Početna Vijesti Realme predstavlja GT Neo 6 SE sa Snapdragonom 7+ Gen 3

Realme predstavlja GT Neo 6 SE sa Snapdragonom 7+ Gen 3

Postoji mnogo brendova koje biste trebali uzeti u obzir ako želite da dobijete puno snage za najnižu moguću cijenu, a Realme je jedan od njih. Ovaj kineski proizvođač pravi veoma solidne uređaje, a upravo danas su predstavili svoj najnoviji: Realme GT Neo 6 SE.

Realme GT Neo 6 SE je prvi uređaj koji je kineski proizvođač objavio u Neo 6 porodici, a očekuje se da će ga pratiti GT Neo 6, koji će biti uređaj više klase.

Realme GT Neo 6 SE ima minimalan, ali elegantan dizajn. Gotovo da ne moram to više da govorim 2024., ali prednja strana je samo ekran i izrez za selfi kameru. Stražnji panel je sjajan, ali još nije sasvim jasno da li je od plastike ili stakla. U svom segmentu staklo bi ipak bilo zanimljiv izbor.

Stražnja strana ima dva vertikalno naslagana kružna modula kamere na gornjoj lijevoj ivici zadnjeg panela, sa trećim manjim modulom desno u prostoru između njih. Horizontalna pruga tamnija od ostatka tijela proteže se od ruba do ruba i oko ovih modula. Uređaj je takođe otporan na prašinu i vremenske uslove IP65. Dostupan je u zelenoj i srebrnoj boji.

Ekran na ovom telefonu je impresivan. Zakrivljen je na lijevoj i desnoj strani i predstavlja 6,78-inčni LTPO OLED ekran sa maksimalnom brzinom osvježavanja od 120Hz i maksimalnom rezolucijom od 1264 x 2780. Realme tvrdi da je panel sposoban postići 6.000 nita vrhunske svjetline prilikom gledanja HDR sadržaj, što je možda najveći broj koji sam vidio za bilo koji pametni telefon. Ispod ekrana je skener otiska prsta.

Ovaj telefon radi na novom Qualcomm-ovom Snapdragon 7+ Gen 3 čipu. Telefon dolazi sa nekoliko opcija za skladištenje, uključujući 8GB/256GB, 12GB/256GB, 16GB/256GB i 16GB/512GB. Sve opcije imaju UFS 4.0 skladište.

Dobićete ogromnu ćeliju od 5.500 mAh koja se može napuniti Realmeovim 100W SuperVOOC punjenjem, što bi vam trebalo dati 50% napunjenosti za samo 12 minuta.

Realme GT Neo 6 SE ima ukupno tri kamere. Selfi snapper je objektiv od 32 MP koji može snimati do 4K/30. Zabava je ipak na zadnjoj strani, s primarnom kamerom od 50 MP sa OIS-om i ultraširokom od 8 MP. Moći ćete da snimate 4K/60 sa glavnim objektivom, pa čak i FHD pri 120 fps.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.