Početna Vijesti Redmi prikazao bateriju koja telefon do vrha puni za pet minuta

Redmi prikazao bateriju koja telefon do vrha puni za pet minuta

Redmi je novu tehnologiju punjenja telefona predstavio samo četiri mjeseca nakon što je postao prvi brend koji je ponudio brzinu punjenje od 200W.

Podružnica kompanije Xiaomi je prikazala telefon, koji može da se napuni od 0 do 100% za manje od pet minuta, a to je potkrepila i video snimkom.

Brend je za testiranje iskoristio modifikovani Redmi Note 12 Discovery sa 4100mAh baterijom u kontrolisanom okruženju. Bilo je potrebno dva minuta i 11 sekundi da se telefon napuni do 50%, odnosno nešto manje od pet minuta da se napuni do 100 procenata.

Sam adapter za punjenje koristi Double GaN tehnologiju i ima više od 50 zaštita, a pri tome zadržava malu veličinu, navodi Redmi, prenosi b92. 

Za sada nije poznato kada ćemo vidjeti konkretan telefon sa ovom tehnologijom punjenja, koji će biti dostupan na otvorenom tržištu.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here