Početna Vijesti Samsung krivi Google za probleme sa ekranom osjetljivim na dodir Galaxy S23...

Samsung krivi Google za probleme sa ekranom osjetljivim na dodir Galaxy S23 i nudi privremeno rešenje

Kao što smo već pisali, nakon što je prošle sedmice uveden One UI 6.1 ažuriranje za seriju Galaxy S23 , mnogi korisnici su počeli da imaju problema sa ekranom ojsetljivim na dodir , posebno kada pokušavaju da koriste skener otiska prsta. Ostali problemi uvedeni ažuriranjem uključuju sporije brzine punjenja, pa čak i pregrijavanje u nekim slučajevima.

Međutim, izgleda da je problem sa ekranom ojsetljivim na dodir prouzrokovao Google, tvrdi Samsung (preko SamMobile-a ). Zapravo, Googleova aplikacija Discover je ta koja je odgovorna za to što ekran osjetljiv na dodir ne registruje precizno unos dodirom.

Dobra vijest je da je Google već priznao problem i radi na trajnijem rješenju. U međuvremenu, Samsung nudi vlasnicima Galaxy S23 koji su pogođeni ovim problemom privremeno rješenje za ažuriranje i brisanje podataka Google aplikacije.

Ako već imate najnoviju verziju Discovera, moraćete izbrisati podatke aplikacije i zatim ponovo pokrenuti telefon. Samsung tvrdi da će brisanje podataka Google aplikacije riješiti probleme s prepoznavanjem otiska prsta, tako da nećete morati više puta kuckati po ekranu dok telefon ne prepozna vašu radnju.

U slučaju da ne znate, evo kako možete izbrisati podatke aplikacije instalirane na vašem telefonu: Postavke / Aplikacije / Google / Storage / Obriši podatke . Imajte na umu da je ovo samo privremeno rješenje koje može, ali i ne mora raditi za sve.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.