Početna Vijesti Samsung namjerava lansirati telefone serije Galaxy S25 u dvije verzije čipova

Samsung namjerava lansirati telefone serije Galaxy S25 u dvije verzije čipova

Na nekim tržištima novi pametni telefoni će biti objavljeni sa brendiranim Exynos 2500, na drugim – sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4. Ova strategija nije ništa novo – Galaxy S24 takođe ima različite procesore u zavisnosti od regiona.

Zašto Samsung to radi je jasno. Vrhunski Qualcomm Snapdragon procesori postaju sve skuplji sa svakom generacijom. Na primjer, Snapdragon 8 Gen 3 košta 200 dolara po komadu, a nadolazeći Snapdragon 8 Gen 4 mogao bi biti najskuplji čip u istoriji Qualcomma. Sve to znači da proizvođači pametnih telefona, da bi ostvarili profit, moraju ili povećati cijene svojih uređaja, ili ih zadržati na istom nivou, ali zarađivati ​​manje.

Proizvodnja brendiranih čipova djelimično rješava ovaj problem, a Samsung ima takvu proizvodnju. Prema glasinama, Exynos 2500 će biti opremljen GPU-om baziranim na AMD RDNA 4 arhitekturi i biće podržan od LPDDR5T RAM-a.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here