Početna Vijesti Snapdragon 7+ Gen 2 debituje u telefonima srednjeg ranga ovog mjeseca

Snapdragon 7+ Gen 2 debituje u telefonima srednjeg ranga ovog mjeseca

Qualcomm je predstavio Snapdragon 7+ Gen 2, najnoviji čipset kompanije koji će pokretati širok spektar telefona srednjeg ranga kasnije ovog mjeseca. Čipset je dizajniran da pruži značajnu nadogradnju u odnosu na Snapdragon 7 Gen 1. Dolazi sa brojnim funkcijama koje bi trebale omogućiti bolje mobilno iskustvo.

Snapdragon 7+ Gen 2 nudi impresivne performanse. CPU isporučuje brzine do 2,91 GHz i 50 posto poboljšanja u odnosu na Gen 1. Grafičke performanse su također poboljšane, uz dvostruko povećanje u odnosu na Gen 1, i čipset je 13% energetski efikasniji.

Čipset takođe nudi poboljšane AI performanse, a kompanija tvrdi da će biti dvostruko brži od Gen 1 i 40 posto efikasniji. AI Super Resolution je sposoban da poveća vizualne prikaze igre i fotografije sa 1080p na 4K rezoluciju. Volumetrijski render dodaje grafiku čestica poput magle i dima.

Čipset takođe nudi poboljšano snimanje fotografija i video zapisa, uz podršku za fotografije do 200MP i HDR video snimanje sa trostrukom ekspozicijom sa dve kamere u isto vreme. Čipset takođe podržava 18-bitni Triple ISP (image signal processing), što bi trebalo da olakša snimanje boljih slika pri slabom osvjetljenju.

Što se tiče povezivanja, Snapdragon 7+ Gen 2 podržava 4G i 5G dual SIM i ima novi X62 5G modem koji omogućava brzinu preuzimanja do 4,4 Gbps. Podržane su i brzine preuzimanja WiFi-a do 3,6 Gbps.

Novi Qualcommov čipset obećava da će donijeti mnoštvo poboljšanja na telefone srednjeg ranga. Učiniće ih moćnijim, efikasnijim i sposobnijim za snimanje fotografija i video zapisa boljeg kvaliteta.

Očekuje se da će čipset biti dostupan u brojnim uređajima brendova kao što su Redmi i Realme kasnije ovog mjeseca.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here