Početna Vijesti Snapdragon 8 Gen 3 uređaji su dominirali AnTuTu u aprilu

Snapdragon 8 Gen 3 uređaji su dominirali AnTuTu u aprilu

Početkom svakog mjeseca ljudi koji stoje iza AnTuTu benchmark-a objavljuju dvije liste za prethodni mjesec – jedna se fokusira na uređaje s najboljim performansama, a druga na ‘flagship ubice’.

Snapdragon 8 Gen 3 uređaji su dominirali AnTuTu u aprilu

Liste za april su sada objavljene, a Snapdragon 8 Gen 3 dominira kategorijom visokih performansi, zauzimajući prva četiri mjesta od prvih pet i sedam od prvih 10. Ostala tri su, naravno, u rukama uređaji koje pokreće MediaTek-ov Dimensity 9300.

Asus ROG Phone 8 Pro je prvi sa prosečnim AnTuTu rezultatom tokom aprila od 2.120.210, a slede ga iQOO 12 sa 2.090.252 i RedMagic 9 Pro+ sa 2.080.678. Vivo X Fold3 Pro je četvrti, a slijede vivo X100 Pro , iQOO 12 Pro , iQOO Neo9 Pro , Oppo Find X7 Ultra , vivo X100 i OnePlus 12 . Svi ovi telefoni imaju preko 2 miliona poena.

Prelazeći na pristupačniju stranu, odnosno a ‘flagship ubice’, Snapdragon 7+ Gen 3 zauzima prva dva mjesta, sa OnePlus Ace 3V na prvom i Realme GT Neo6 SE na drugom. Na trećem mjestu je Dimensity 8300-Ultra unutar Redmi K70E , a slijede ga dva modela sa Snapdragon 7+ Gen 2 – Realme GT Neo5 SE i Redmi Note 12 Turbo.

Od šestog do devetog mjesta sve je oko Dimensity 8200, koji pokreće Oppo Reno11 5G , iQOO Neo7 SE , iQOO Z8 i Redmi Note 12T Pro . Konačno, OnePlus Ace je na desetom mjestu sa svojim Dimensity 8100-Max, iako je ovaj pametni telefon predstavljen još 2022. godine.

Važno je napomenuti nekoliko stvari o ovim grafikonima. Rezultat u njima je prosjek svih pokretanja za svaki model, a ne najviši rezultat, a mogu se prikazati samo uređaji sa preko 1.000 benchmark pokretanja. Konfiguracija koja se pojavljuje na grafikonima je ona koja je dobila najviše bodova, što ne mora nužno biti najviša konfiguracija svakog modela. Konačno, računaju se samo testovi obavljeni u Kini.

Sljedećeg mjeseca trebali bismo vidjeti kako Snapdragon 8s Gen 3 ulazi na ljestvicu ‘flagship killer’, a bit će zanimljivo saznati kako je prošao u poređenju sa Snapdragon 7+ Gen 3.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.