Početna Vijesti Snapdragon 8 Gen 4 nagoveštava impresivne performanse u igricama

Snapdragon 8 Gen 4 nagoveštava impresivne performanse u igricama

Prema analizi Digital Chat Station, Qualcommov predstojeći Snapdragon 8 Gen 4 čipset izgleda da je na pravom putu za pravovremeno izdanje sa obećavajućim nivoom performansi.

Curenje sugeriše da 8 Gen 4 može podnijeti Genshin Impact, grafički zahtjevnu mobilnu igru, u svojoj izvornoj rezoluciji od 1080p.

Iako curenje ne pominje nikakve specifične benchmark rezultate, ovo sugeriše sposobnost čipa u upravljanju aplikacijama koje su teške za grafiku.

Digital Chat Station takođe nagovještava da će “biti talas” novih telefona sa 8 Gen 4 nakon praznika Kine, koji pada 1. oktobra. Budući da se očekuje da će Qualcomm lansirati novi čip u oktobru, ovo curenje je u skladu s ranijim informacijama.

Glasine kažu da bi prvi uređaj koji će debitovati s novim čipom mogao biti Xiaomi serije 15. Ovo bi moglo biti praćeno Redmi za K80 seriju i OnePlus za svoj nadolazeći OnePlus 13 pametni telefon.

Pored toga, rezultati referentnih testova za 8 Gen 4 konstantno se pojavljuju. Nedavno je primjećen uređaj sa 8 Gen 4 koji koristi AnTuTu , koji je postigao 1,769,083 poena. Međutim, rezultat je ispod onog koji ima trenutna generacija Snapdragon 8 Gen 3.

Međutim, to se pripisuje inženjerskom uzorku SOC-a, a čip se takođe suočio sa velikim smanjenjem CPU-a tokom testa, što je još jedan razlog za niže performanse od očekivanog.

Moraćemo pričekati da Qualcomm otkrije konačni proizvod i nezavisne recenzije kako bismo dobili jasniju sliku o pravim mogućnostima Snapdragon 8 Gen 4.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.