Početna Vijesti Sve o One UI verziji 5.1

Sve o One UI verziji 5.1

Uz samsungovu S 23 seriju stiže i ažuriranje One UI, odnosno, One UI 5.1 koji je donio je brojne male izmjene i značajne dodatke, kako estetski tako i u pogledu funkcionalnosti.

Pored toga, One UI 5.1 takođe donosi poboljšanja za korisnike Galaxy Book laptopa, zahvaljujući boljoj međusobnoj povezanosti između Galaxy uređaja i onoga što bi se moglo opisati kao Samsungov rastući ekosistem mobilnih uređaja.

Iako je novi softver samo mala nadogradnja u odnosu na One UI 5.0, koji je lansiran krajem prošle godine, postoji niz ključnih promjena i poboljšanja koja pomažu da se ova nova verzija softvera istakne.

Što se tiče novih funkcija, Samsung je poboljšao mogućnosti Photo Remaster AI Galerije, dodao brzu prečicu za Expert RAV unutar aplikacije Camera, omogućio prilagođene pozadine, melodije zvona, fontove i kontrole osjetljivosti na dodir u režime i rutine, pa čak i dodao zajedničku porodični album u aplikaciju Galerija. Govoreći o tome, aplikacija Galerija je dobila nove funkcije pretrage koje omogućavaju korisnicima da pronađu ljude dodirom na njihova lica. Ista aplikacija je takođe dobila obnovljeni info displej.

Uz One UI 5.1, Samsung je olakšao Galaxy uređajima da se povežu sa Vi-Fi zvučnicima. A zahvaljujući istom ažuriranju, korisnici Galaxy Book-a mogu da dijele miš, tastaturu i trackpad laptopa da kontrolišu Galaxy pametne telefone i tablete.

Split-Screen i Pop-Up Viev dobili su nekoliko značajnih podešavanja za lakše obavljanje više zadataka na mobilnom uređaju, kao što je odjeljak „Nedavne aplikacije“ za više prozora i novi pokret preko celog ekrana za iskačući prikaz. Čak se i Samsung DeX poboljšao tako što je omogućio korisnicima da istovremeno promjene veličinu dvije aplikacije za podjeljeni ekran i uz dodatak podrške za otvaranje prozora u uglu.

Prijedlozi za podešavanja su dodati aplikaciji sa istim imenom kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo. A aplikacija AR Emoji Camera je nadograđena kako bi omogućila korisnicima da dodjele emoji maske licima do tri osobe.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here