Početna Vijesti Top 10 Android telefona sa najboljim performansama, februar 2024

Top 10 Android telefona sa najboljim performansama, februar 2024

Lista 10 najboljih Android telefona na AnTuTu-u ažurirana je za mjesec februar 2024., daje nam najnoviji pogled u pogledu Android pametnih telefona s najboljim performansama na tržištu. Ovog puta, Samsung je osvojio ukupno šest pozicija, dok je najnoviji vodeći OnePlus-ov model konačno uspio da se pojavi na listi.

Top 10 Android telefona sa najboljim performansama, februar 2024

Nubia Red Magic 9 Pro se može pohvaliti zadivljujućim dizajnom, sa prednjom kamerom koja je vješto skrivena ispod ekrana. Pored toga, uglovi ekrana su kvadratni kao i kod Samsung uređaja. Telefon ima integrisani Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 procesor aktivno hlađen ugrađenim turbo ventilatorom, što rezultira izuzetno superiornim performansama u igrama. Ima ogromnu bateriju od 6.500 mAh, ali ima i neke nedostatke u smislu rezolucije ekrana, mogućnosti kamere i težine.

iQOO 12 se može pohvaliti dobro izbalansiranom konfiguracijom koja ne samo da ispunjava zahtjeve za gotovo sve Android igre, već se ističe i u fotografiji. Njegova primarna kamera i periskop teleobjektiv pružaju fantastične mogućnosti fotografisanja, koristeći Vivo napredne algoritme za snimanje. Rezultirajuće fotografije su čiste i svijetle. Međutim, u poređenju sa vrhunskim vodećim proizvodima, rezolucija ekrana i prikaz boja su malo inferiorniji.

OnePlus 12 se može pohvaliti konfiguracijom iz snova, sa vrhunskim ili odličnim komponentama u smislu ekrana, kamere, baterije i procesora. Međutim, njegov dizajn vrlo podsjeća na OnePlus 11, što bi moglo razočarati neke obožavatelje OnePlus-a.

Ostatak liste čini 6 Samsung modela serije S23 i S24 i Xiaomi 13.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here