Početna Vijesti Galaxy S24 Ultra neće imati kameru sa zumom od 10x

Galaxy S24 Ultra neće imati kameru sa zumom od 10x

Samsung bi vam mogao dati veliki razlog da ne kupite Galaxy S24 Ultra. Šuška se da vodećem modelu Ultra 2024 nedostaje kamera sa optičkim zumom od 10x, nešto što je linija imala od Galaxy S21 Ultra 2021. godine. Kompanija ga zamjenjuje rješenjem od 5x, što je ogroman pad.

Prema pouzdanom tipsteru Ice Universe, Galaxy S24 Ultra će imati 10MP telefoto objektiv sa 3x optičkim zumom i 50MP telefoto objektiv sa 5x optičkim zumom. Senzor slova ima optičku veličinu od 1/2,52 inča i ima 0,7 μm piksela. Izvor nije iznio više detalja, ali najveća vijest ovdje je nedostatak 10x objektiva.

To je nešto što je Samsungove Ultra vodeće modele izdvajalo od konkurencije već dugo vremena. Nijedan drugi pametni telefon trenutno ne nudi optički zum od 10x, a vrlo malo njih ide do 5x. Uklanjajući ga, korejska firma odustaje od jednog od najvećih USP-a u Ultra liniji. Kao što je Xiaomi 13 Ultra, odgovaraće nivoima zumiranja koje nudi Galaxy S24 Ultra, a Xiaomi telefon vam daje senzore od 50 MP za 3x i 5x optički zum.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here