Početna Vijesti Vivo X100 Pro Plus imaće periskopsku telefoto kameru od 200 MP sa...

Vivo X100 Pro Plus imaće periskopsku telefoto kameru od 200 MP sa senzorom od 1/1,5 inča

Vivo flegšip telefoni često donose najbolje sisteme kamera u klasi, a to se neće promijeniti sa Vivo X100 Pro Plus jer kompanija ne želi da stane.

Prema glasinama telefon će posjedovati prvu u industriji periskopsku telefoto kameru od 200 megapiksela sa senzorom od 1/1,5 inča. Najnoviji izvještaji pokazuju da testni prototip optički zum od 4,3x sa žižnom daljinom od 100 mm.

Uporedi cijene mobilnih telefona

Ono što će da izdvaja Vivo X100 Pro Plus je njegova sposobnost da iskoristi snagu periskopskog telefoto od 200 MP. Uz pomoć novog algoritma, lagani modul može efikasno da ponudi do 10x optički zum i zapanjujući digitalni zum od 200x. Imaće Sony LYT-900 primarni senzor. Spominje se i fuziona fokusna dužina koja bi trebalo da pruži odlične portrete i uopšte poboljšano iskustvo fotografisanja.

Vodeća Vivo serija X100, koja se sastoji od X100 Pro i X100, imala je svoj globalni debi nakon početnog lansiranja u Kini u novembru, a Vivo X100 Pro Plus je planiran da se pusti u prodaju u aprilu 2024. godine.

Telefon će biti lansiran sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom. Kaže se da ima ultrazvučni senzor otiska prsta za autentifikaciju i nudi IP68 ocjenu za otpornost na vodu i prašinu. Prema prethodnim informacijama, Vivo X100 Pro+ će doći sa ekranom od 6,78 inča i brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Periskopska telefoto kamera od 200 MP o kojoj se pričalo u X100 Pro+ izazvala je mnogo buke u industriji pametnih telefona. Ako su glasine tačne, to će biti dobar dodatak za fotografije na pametnim telefonima. Ponudiće neviđene mogućnosti zumiranja i vrhunski kvalitet slike. Vivo je uvijek bio na čelu inovacija pametnih telefona, a serija X100 neće biti izuzetak.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.