Početna Vijesti Xiaomi 13 Ultra stiže u Evropu – evo koju će cijenu imati

Xiaomi 13 Ultra stiže u Evropu – evo koju će cijenu imati

Xiaomi 13 Ultra na evropskom tržištu koštaće za oko 100 evra više od Samsungoovog Galaxy S23 Ultra telefona. Da li će kineski proizvođač u Evropi doživjeti isti uspjeh kao njegov južnokorejski konkurent, ostaje da se vidi.

Dok Xiaomijev prošlogodišnji Ultra model nije bio dostupan za kupovinu van Kine, to neće biti slučaj s ovogodišnjom 13 Ultra telefonom. Ali, cijena koju će korisnici u Evropi morati da izdvoje za trenutno najjači telefon kineskog proizvođača, bit će i više nego paprena. Radi se, naime, o iznosu od 1.499 evra.

“Mogu da potvrdim cenu od 1.499 evra za Xiaomi 13 Ultra telefon u Evropi. Telefon dolazi s 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije”, napisao je na Twitteru renomirani dojavljivač Šhan Agarval.

To je, inače, za oko 100 evra skuplje od Samsung Galaxy S23 Ultra telefona u istoj konfiguraciji, ali je potrebno napomenuti da Xiaomi uz svoj telefon nudi i punjač od 90W i zaštitnu masku. Podsjetimo, početna verzija Xiaomi 13 Ultra teelfona u Kini košta oko 795 evra.

Uz visoku cijenu idu i vrhunske specifikacije. Xiaomi 13 Ultra ima Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 procesor, 6,73-inčni AMOLED ekran rezolucije 3200 x 1440 piksela i prilagodljivo osvježavanje do 120 Hz, bateriju od 5.000 mAh s podrškom za 90W punjenje preko kabla i 50W bežično punjenje.

Najveći adut telefona svakako su četiri senzora kamere, smještena ispod svojevrsne staklene kupole, odnosno Vario-Summicron sočiva kompanije Leica.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here