Početna Vijesti Xiaomi 14 i 14 Ultra: Korisnici prijavljuju probleme sa kondenzacijom sočiva

Xiaomi 14 i 14 Ultra: Korisnici prijavljuju probleme sa kondenzacijom sočiva

Nakon problema sa žutim ekranom na nekim modelima Samsung Galaxy S24, sada saznajemo da Xiaomi 14 također ima problema. Riječ je o nedostacima vezanim za kondenzaciju koja se stvara na sočivima fotoaparata Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra. U nastavku saznajte kako je Xiaomi reagovao na ovo.

Čini se da je lista Xiaomi 14 Ultra na Amazonu puna recenzija u kojima se spominje problem. Kondenzacija nekako dospijeva u područje sočiva ovog pametnog telefona. Čini se da je i Xiaomi 13T Pro naišao na nešto slično. Na jedinstven način, problem je nešto prisutniji u Evropi nego u ostatku svijeta. 

Možda se radi o temperaturama u ovim područjima, što posebno utiče na korisnike u hladnim zemljama. Evo Xiaomijevog odgovora:

A imamo i preporuku da se izvučete iz nevolje:

  • Ako osjetite zamagljivanje sočiva, preporučujemo da ostavite terminal u suvom prostoru s dobrim protokom vazduha kako biste se riješili vlage.
  • Međutim, u nekim slučajevima praktikovano je i zahtjev za povratom novca i nuđenje jedinica u zamjenu.
info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.