Početna Vijesti Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro će biti prvi telefoni koje će...

Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro će biti prvi telefoni koje će pokretati Snapdragon 8 Gen 4?

Snapdragon 8 Gen 4 bi trebao biti lansiran u oktobru kao Qualcommov novi vrhunski mobilni čipset u liniji, a možda se pitate koji će telefoni biti prvi koji će ga uzdrmati.

Prema novom curenju od obično pouzdanog izvora, Xiaomi očigledno ima ekskluzivni ugovor sa proizvođačem čipova da prvo koristi Snapdragon 8 Gen 4. Tako će prva dva uređaja koji će koristiti novi SoC biti Xiaomi 15 i Xiaomi 15 Pro.

Kasnije će ih slijediti OnePlus 13 i iQOO 13. Iako se tačan redoslijed objavljivanja možda promijenio od prošle godine. OnePlus 12 , iQOO 12 , Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro također su bili među prvima koji su nosili Snapdragon 8 Gen 3 kada su lansirani u Kini.

Globalna izdanja za Xiaomi 15, OnePlus 13 i iQOO 13 mogla bi za nekoliko sedmica zaostati za kineskim lansiranjem, što je postala tradicija, i imajte na umu da Xiaomi 14 Pro nikada nije dobio globalno izdanje, pa bi se isto moglo dogoditi i sa njegovim nasljednikom.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.