Početna Vijesti Xiaomi će proširiti ažuriranje HyperOS u 2024. na skoro 100 uređaja

Xiaomi će proširiti ažuriranje HyperOS u 2024. na skoro 100 uređaja

Xiaomi najavljuje novu listu uređaja koji će dobiti ažuriranje HyperOS – to je operativni sistem koji će uspjeti sada ukinuti MIUI, iako se neki uzdržavaju od nazivanja HyperOS ‘novim operativnim sistemom’ jer je veoma sličan MIUI-ju.

Prošli put, Xiaomi je govorio o jednom operativnom sistemu. Do sada je samo osam uređaja koji bi dobili HyperOS globalno (Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T, Redmi Note 12, Redmi Note 12S, i Xiaomi Pad 6); sada najavljuju drugu seriju koja se sastoji od 80 uređaja, što donosi ukupan broj telefona i tableta koji ispunjavaju uslove za HyperOS, zaokružujući na ukupno 88 komada elektronike.

Ova najnovija serija se sastoji od Xiaomi i Redmi uređaja, uključujući popularne modele kao što su Xiaomi 12S Ultra, Redmi K50 Gaming i Xiaomi Pad 5 Pro. Predstavljanje će se najvjerovatnije dogoditi u mjesecima između januara i juna 2024. godine, a određeni datumi će se sigurno razlikovati za svaki uređaj jer će se ažuriranje objavljivati ​​u talasima.

Ovaj plan nadogradnje će za sada biti posebno postavljen za Kinu. Xiaomi je, međutim, najavio globalni plan uvođenja HyperOS-a koji će početi u prvom kvartalu 2024.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here