Početna Vijesti Xiaomi Civi 4 Pro je zvanično prvi telefon sa Snapdragon 8s Gen...

Xiaomi Civi 4 Pro je zvanično prvi telefon sa Snapdragon 8s Gen 3

Xiaomi je najavio Civi 4 Pro u Kini — prvi telefon sa Snapdragon 8s Gen 3 čipsetom. Telefon ima trostruke Leica brendirane kamere na stražnjoj strani, dvostruke selfie snimače od 32 MP na prednjoj strani i tanko, lagano kućište.

Xiaomi Civi 4 Pro je napravljen oko 6,55” AMOLED ekrana rezolucije 2,750 x 1,236 px. Panel podržava brzinu osvježavanja do 120 Hz i stopu uzorkovanja dodira od 240 Hz, dok je vršna svjetlina ocijenjena na 3.000 nita. Ekran i izrez kamere u obliku pilule zaštićeni su Gorilla Glass Victus 2 staklom.

Dvostruki selfi pucači imaju senzore od 32 MP. Glavni ima FoV od 78 stepeni i otvor blende f/2.0, dok je sekundarni za ultraširoke snimke i ima FoV od 100 stepeni i otvor blende f/2.4 ispred.

Glavna kamera od 50 MP ima isti senzor kao i kod Redmi K70 Pro, a tu je i još jedan portretni snimač od 50 MP (2x telefoto zum). Treća kamera je ultra-širokougaona kamera od 12 MP sa uglom od 120 stepeni. Postoji jedan LED blic, koji upotpunjuje kvadratnu formaciju unutar ostrva kamere.

Civi 4 Pro ima bateriju od 4.700 mAh sa podrškom za punjenje od 67 W. Xiaomi tvrdi da se ćelija može napuniti za 40 minuta. Korisničko sučelje je iz kutije HyperOS, koji je baziran na Androidu 14.

Xiaomi nudi Civi 4 Pro u četiri boje: Wild Green, Soft Mist Pink, Breeze Blue i zvjezdasto crnoj. Ove opcije su dostupne sa 12/256 GB ili 12/512 GB memorijskim kombinacijama.

Postoje i još tri varijante sa Kona kožom u bijeloj, ružičastoj i plavoj boji, svaka sa 16 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here