Početna Vijesti Znamo kada nova Xiaomi 13T serija telefona stiže u Evropu

Znamo kada nova Xiaomi 13T serija telefona stiže u Evropu

Nedavno se pojavila informacija poznatog dojavljivača o mogućem datumu predstavljanja Xiaomi 13T serije. Nedugo nakon toga, iz Xiaomija su potvrdili datum predstavljanja ove serije.

Iako se očekivalo da će nova T serija biti predstavljena 1. septembra 2023. godine, to se nije desilo. Xiaomi 13T serija stići će krajem ovog mjeseca, tačnije 26. septembra.

Ovu informaciju objavio je osnivač i izvršni direktor kineske kompanije Lei Jun na svom X profilu. Na fotografiji koju je on objavio stoji i to da će događaj biti održan u Berlinu sa početkom u 14 sati, a biće prenošen uživo putem Xiaomijeve zvanične veb stranice (Mi.com).

Pored toga, Jun je otkrio da će Xiaomi 13T serija stići u saradnji sa Leicom, što znači da će kamere uređaja biti optimizovane od strane poznatog njemačkog brenda. Stoga, možete očekivati, između ostalog, gomilu super Leica filtera.

Ono što Jun nije otkrio jeste broj modela iz ove serije. Međutim, vjerovatno je da će se Xiaomi držati dosadašnje politike, i da će Xiaomi 13T serija imati dva člana – Xiaomi 13T i Xiaomi 13T Pro.

Prije nekoliko dana saznali smo i moguće cijene ova dva modela na evropskom kontinentu. Xiaomi 13T Pro, koji će stići kao rebrendirani Redmi K60 Ultra, koji je nedavno predstavljen u Kini, u Evropi će navodno koštati 999 evra za najjaču verziju sa 16 GB radne memorije (RAM-a) i 1 TB prostora za skladištenje podataka.

S druge strane, obični Xiaomi 13T u Evropi će navodno koštati 649 evra za verziju sa 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here