Početna Vijesti Znamo kako izgleda Sony Xperia 5 V

Znamo kako izgleda Sony Xperia 5 V

Početkom septembra prošle godine, kompanija Sony predstavila je Sony Xperia 5 IV telefon. Kako se približavamo septembru ove godine, tako smo bliži i predstavljanju njegovog naslijednika, koji će nositi naziv Sony Xperia 5 V. sada otkrivamo kako će izgledati ovaj telefon.

Korisnik Reddita JB2unique objavio je zvanični promo video snimak za ovaj pametni telefon.

Video nam prikazuje osvJeženi dizajn Xperia 5 V telefona u odnosu na prethodnika. Na poleđini telefon ima dvije kamere, smještene jedna ispod druge. To znači da će telefon imati vjerovatno glavni i ultraširoki senzor, kao i da će preskočiti telefoto senzor, koji je bio prisutan na sva četiri njegova prethodnika.

Prednja strana izgleda gotovo identično kao kod prethodnika, a uređaj će zadržati i 3.5 mm priključak za slušalice. Biće dostupan u najmanje tri boje koje su prikazane na kraju video snimka – crnoj, beloj i plavoj.

Jedine do sada poznate specifikacije ovog uređaja jesu da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji će biti uparen sa do 16 GB radne memorije (RAM-a), kao i da će stići s podrškom za brzo punjenje od 33W.

Podsećanja radi, Xperia 5 IV koristi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čip. Telefon poseduje 6,1-inčni OLED ekran rezolucije 1080 x 2520 piksela, sa stopom osvježavanja od 120Hz.

Telefon na poleđini ima tri senzora kamere – glavni senzor od 12 MP f/1.7, ultraširoki senzor od 12 MP f/2.2 i telefoto senzor od 12 MP f/2.4, a za obradu fotografija zadužen je ZEISS. Sva tri senzora imaju autofokus, dok glavni i ultraširoki imaju i OIS podršku. S prednje strane je nadograđena selfie kamera od 12 MP f/2.0 s fiksnim fokusom.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here