Početna Vijesti Procurili dizajn i specifikacije Asus ROG telefona 8 i 8 Pro

Procurili dizajn i specifikacije Asus ROG telefona 8 i 8 Pro

Asus je potvrdio da će lansirati ROG Phone 8 i ROG Phone 8 Pro 8. januara naredne godine na CES-u u Las Vegasu, ali detalji o gejmerskim telefonima i dalje su glasine. Pa, ne više! 

Hardver i baterija

Par je opremljen Snapdragon 8 Gen 3 SoC-om i memorijskom konfiguracijom od 256/12 GB RAM-a za običnu osmicu i 16/512 GB za Pro model. Međutim, potonji se može konfigurisati do 24 GB i ogromnih 1 TB prostora za pohranu. Čini se da brzina procesora čipa takođe podržava overklok do 3,3 GHz.

Dok većina unutrašnjosti postaje sve bolja i veća, kapacitet baterije na dva nadolazeća telefona usmjerena na igre izgleda da će biti smanjen. I ROG Phone 8 i Phone 8 Pro dolaze sa ćelijom od 5.500 mAh u poređenju sa 6.000 mAh na ROG Phone 7. Sa sigurnošću se može reći da bi veća energetska efikasnost procesora mogla nadoknaditi manji kapacitet baterije uz zadržavanje slične izdržljivosti. Također ćete dobiti Quick Charge 5.0 za punjenje.

Dizajn

ROG Phone 8 ima 6,7-inčni Samsung AMOLED ekran sa Gorilla Victus 2 zaštitom i brzinom osvježavanja do 165 Hz, uz vrlo tanke okvire. Tu je i sistem zvučnika sa 5 magneta, zvuk visoke rezolucije i podrška za Dirac Virtuo za povezane slušalice.

Zadnja ploča zadržava osvijetljeni RGB logo, ali je primjetno da nema sekundarnog ekrana na oba modela kao što je to na ovogodišnjem ROG Phone 7 Ultimate. Nepoznato je da li će integrirani okidači za ramena biti zadržani na ravnijoj desnoj strani okvira. Asus će bez sumnje ponuditi dodatke za igre za uparivanje sa ROG Phone 7, kao što je dodatak Aero Active Cooler i prozirno kućište.

Kamere

Što se tiče kamera, ROG Phone 8 Pro ima zadnju trostruku kameru u novom dizajnu kućišta i na čelu sa Sony IMX senzorom od 50 MP. Ovo je upareno sa poznatim ultraširokim snimačem od 13 MP, dok novi telefoto od 32 MP zamjenjuje makro senzor. Na kraju, ali ne i najmanje važno, prednja kamera od 32 MP sada je smještena u rupici na ekranu, a ne na debelom gornjoj ivici.

Novosti nisu precizirale da li će ROG Phone 8 dijeliti iste komponente za snimanje. Na osnovu materijala koji je procurio, model može zadržati razočaravajući makro snimak kao što nagovještava minijaturno sočivo.

info
Odricanje odgovornosti: Informacije navedene u ovom članku zasnovane su na ličnom iskustvu našeg tima i izvorima trećih strana. Iako su uloženi svi napori da se pruže tačne i pouzdane informacije, čitaoci treba da budu svjesni da je ovo subjektivna procjena. Ovaj članak nije plaćen niti sponzorisan od bilo kojeg proizvođača ili trgovca.

Komentariši

Please enter your comment!
Please enter your name here